jobbar för mycket

Har inta tid att blogga, det är 200% focus på JMK. Återkommer inom sinom tid.

Kodade pengar


We are back in town

Igår var jag, min Härkminister och min jojkpolare på stan en runda på morgonen, det var mycket intressant! Det kom ett par  samiska "mediamurvlar" och ville göra ett inslag, visst, kul att finns intresse. Dessa, förövrigt mycket trevliga profiler, ville att, våran jojkande kompis skulle ta en liten " jojk trudelutt" på Folketshus parkeringen, jajamen det ställde han upp på. Karl i fråga ställde sig på vägen med ett härkämne i band och jojkade på det ekade mellan höghusen i Kiruna. En mycket intressant känsla vaknade, typ,
- WE ARE BACK IN TOWN, THE SÁMI PEOPLE IS BACK IN TOWN! 
Träden i parken bugade, molnen skingrades och släppte fram solen och småfåglarna började att sjunga, stolta gick vi därifrån, vi gav  Kirunafjället och dess innevånare en glimt av äkta känslor, jag kände att marken var med oss.  Var på stan med mina polare idag igen, jag, vår jojkare, tillika "renfösare" från Råsto, en sjalknytare från Leavas och tre varikar. Det skall väl tilläggas att vi kände oss lite ensamma utan vår Härkminister som inte kunde sälla sig till vår glada skara idag, men det gick bra, trots allt! 
Vi gick en runda på kupoltorget, där tog jag ut lite pengar på Bankomaten, med mitt plastkort av hemligt slag, dock inte med ett Bankomatkort! På vår vandring träffade vi en massa trevliga Kirunabor och en mindre trevlig finsktalande figur som ropade ,
- Där går det mycket torrkött !!  (Bla, bla, bla, kuoiva liiha,bla, bla ,bla), min varik tittade lite oroligt på mig, jag lugnade honom och sa,- jag ju har gett fribiljett till dig, för resten av ditt liv, äta, leva och dö - fri på fjället ! Sen tog vi svängen förbi Lindex, tittade lite i skyltfönstret, gick sen ner efter Föreningsgatan, svängde mot kyrkan. Gick ner mot Sametinget och Sámiteather. När vi kom nära Sametinget så berättade jag för mina fyrbenta vän, att där sitter beslutsfattare och tjänstemän. Med djup stämma och allvarlig min, förkunnade jag, att här är vår makts högborg, här behöver vi inte vara rädda, för dom vill oss väl. Min varik tittade på mig och nickade, han förstod vad jag menade, sen gick vi därifrån, tysta.

rapport från bkpoggats - är marken med dig - då klarar du dig


En kväll utan ord

Jag är trött och tänker inte utveckla någon tanke ikväll. Jag har inte ens pratat med familjen.


rapport från bkpoggats

Man pinkar ute och inte inne!

Det är kväll på Björkplan, alla ligger  i sina sängar och jag är toknöjd med min livssituation. Det enda som kan tänkas skymma solen lite är att, Sampe - älghunden, inte är här med oss, han sitter i Nikka och väntar, på att helgen skall komma för då kommer vi hem. Han har nämligen ett litet problem, han fattar inte, att han inte får pinka på finsoffans armstöd. Ja, han har som sagt inte " knäckt koden" och har svårt att anpassa sig till ett "lägenhetsliv".  Man pinkar ute och inte inne!  Han har det svårt, stackarn! 

Det är i såna här lägen vill man gärna ha ett "skoja till det trista" tips.

Köp en trumpet, ställ dig på "kupoltorget " och tuta okontrollerat, samtidigt som du stampar takten med foten, skriv en skylt:

- Ge ett bidrag till en kurs i trumpet, alla bidrag mottages med varm hand, TACK PÅ FÖRHAND!

Köp sedan  Bullens pilsnerkorv, snygga underkläder och vin för pengarna, å du, korvburken ger du till hunden!
Föresten, skit i trumpetandet, köp nya underkläder och en flaska vin, det kan vara nog så upplyftande och skojigt, sen när du blir lite på lyset, värm korvburken direkt på plattan, ge hunden frolic. Det är ju inte varje dag man äter "bullens" i spetstrosor och pushup - BH,  det kan ju vara skitskoj, hur vet man om man inte testar!
Obs! Vill man inte skoja till det, kan man ju alltid sätta sig vid köksbordet och grina tills ögonen är röda och svullna, och när man ändå håller på att snorgrina kan man ju grina för lite av varje här i livet,  som typ bilbatteriet som har laddat ur eller något annat helt ovidkommande. Men hur skojigt är det på en skala mellan ett å tio?

rapport från bkpoggats - skall stå på torget imorgon.

Jojka om en tvättmaskin

Berättade här om dagen att jag skall köpa en ZZ-Top cd, men jag har inte gjort det, jag fick det för mig informerat att jag är hopplöst ute! Så jag har införskaffat en cd av Enrique Inglesias. Vad skall man säga om denna gåva till mänskligheten. Gud visste vad han ville när han gav denna kis, sångröst och ett öra för toner, det vill jag lova.  
Jag hade ett litet möte med två av mina jojkpolare idag, dom är inte tokiga dom heller, fattar bara inte hur dom får till det? Jag har försökt  att jojka, men när det börjar skära sig vid dom första tonerna, måste man tillslut inse, att jag skall nog låta dom som kan konsten att jojka, få göra det. Försök att skapa er en inre bild på hur min jojk skulle kunna låta med en röst som skär tonerna.
- Jag målar en skitful tavla nu, he lå le lå,  för ett tag sen satt jag i min Passat Tdi, Hejå lå le lå , hå le lå, sen skall jag hem å steka falukorv till ungarna, hejå lå lel å, hejå lå,  jag tror att jag skall sätta en tvättmaskin , hel ål el å, å där tog dagen slut, he lå le lå.
Kul, tror ni att jag skulle göra nån jojkkarriär, Fat chance! Jag har ju förstått att, en jojk föds av något som man upplever, typ en renflytt eller så, man får inre bilder å hela köret, men en Passat, en Falukorv och en tvättmaskin, ge mig ett tips någon! Om jag bytte ämne, så kanske, kanske det lossnar, jag testar ripjojken!  Ripan flyger, bäuka bäuka bä hej ålå, den flög till fjälls, bäuka, bäuka hejå lå le lå..............nähä, inte de heller. Jag kan med stor sorg i hjärtat konstatera att min jojkkarriär är slut innan den ens började. Men skam den som ger sig, jag skall nog "knäcka jojkkoden" och gå hos en sångpedagog, sen skall  jojka för er i radion, lita på det!


rapport från bkpoggats - som inte får till det där med jojkandet.


Res en stege

Gokväll kära läsare, ikäll har jag tänkt att skiva om problem, inga stora problem, såna där som man kan stöta på emellanåt i livet. Det finns saker som man löser, och det finns problem som inte med några medel går att lösa.
Ibland har jag ganska banala problem, ja det kan vara en räkning som irriterar mitt sinne, en tavla som inte blev som jag ville, en bil i diket, kan kännas övermäktigt, en annan människas negativa åsikt kan knäcka mig. Men som tur är så har jag en stege, jag reser stegen och försöker se problemet från ett  högre perspektiv. Vad är väl en räkning, en tavla,en bil diket och en annan människas negativa åsikter, om man som sagt, sätter det i ett större perspektiv. Barn svälter i världen, hade dom brytt sig i min omålade tavla? Troligtvis inte. Det finns människor som får besked om obotliga sjukdomar, finns inget bot, ingen återvändo, tänk om dom bara hade en irriterande räkning, den blev betald och problemet var ur världen. Jag bestämde mig för att aldrig irritera mig för en räkning, min väninna, talade om för mig att hon inte kommer att överleva tre månader. Så länge jag andas, så fixar jag det! En annans negativa åsikt, är inte mitt problem, det är dens problem, den människan "tampas" nog mer med det än jag , tro mig!
En bil i diket, fifan, för min del får det vara 365 bilar i diket varje dag, kan jag hjälpa så gör jag det, vad är väl en bil i diket  ALLVARLIGT?  Små "obetydliga problem" är väl ingentig ingenting att hetsa över sig för. Gott folk, res eran egen stege och låt inte problemet bli din "överman", ju större problemet är, ju högre kliver du på din stege, Jag menar som så, älska dig själv, så  kan du älska andra. Hjälp en annan, så får du hjälp! Som sagt, man måste ha perspektiv, och det är du som väljer nivån på perspektiven, ingen annan.

rapport från bkpoggats - stegen är oändlig, uppåt !!


Från stenåldern

Köpte en dansbands cd, den spelar jag högt, högt så det bara dunkar i bilen. Man brukar ja ibland höra att det spelas väldig hög musik i vissa "ungdoms bilar, ungefär så låter det från min bil.  Körde genom stan, det bara dånade av min dansbandsmusik, jag körde bakom ett ungdomsgäng, dom trodde med all säkerhet att det var  polarna som kom körande, när jag då körde förbi denna skara kunde dom med mycket besvikan miner  konstatera att det var ju bara en Gamkäring som spelar dansband på full volym, och dessutom sjunger med!! 
"GRÅÅT INGA TÅÅRAR MER FÖR MIIN SKUULL, FÖÖR DU MEENAR, IIINGENTING MED DE ÄNDÅÅÅÅ, ÅÅ, BE MIG INTE, ATT JAAG SKALL FÖRLÅÅTA........................ etc etc.
Jag vill minnas att en av ungarna snurrade fingret vid tinningen, alltå är man OFF eller ON, i dom lägena. OFF skulle jag tro!   Min dotter Tintin 5 år, satt och såg fundersam ut en eftrmiddag, jag undrade vad hon satt å grunnade på. Enna, jag har hört att du är från stenåldern, å jag undrar hur ni lagade mat på den tiden? Jag svarade att DOM gjorde eld i grottor och fixade maten där. Jaha sade hon, då hade NI ju det bra! och så var vårat samtal slut. Jag har som sagt, fått det bekräftat från två, helt oberoende av varandra parter, att jag kanske inte platsar i ungdomsgänget nåmer. TRIST !! Så nu skall jag köpa en cd med ZZ-TOP:s greatest hits till bilen, nog var det väl fan, man vill ju inte uppfattas som en relik från stenåldern, trots att man ibland känner sig som en sån.Sen när jag kommer till áteljen skall jag ösa på med Lasse Stefanz i min ensamhet, det kan ni ge er på. Kanske ta några Foxtrott steg för att liva upp det ytterligare.

rapport från bkpoggats - mamma Hedenhös.

Arbetsmöte

När jag la mig igårkväll så la jag upp en plan, ja, typ en plan över kommande dag.
1. Ta på luvan innan du kliver upp, du kan inte vara i chocktillstånd när jag dricker morgonkaffet, frisyren ni vet.
2. Hämta renlav från min átelje.
3. Träffa min "härkminister" Reino.
Och när de är gjort så är kl ca.11.00. Efter det så far jag omkring som ett skållat troll, kors och tvärs, det kan visserlige se ut som att jag inte har en plan, men det har jag faktiskt ! En stenhård plan, totalt genomtänkt, tätt både framåt och bakåt.
Var in på Svt:s samiska redaktion idag, ja, på same TV.  Vad trevligt dom verkade ha där, jag kom precis till kaffet.
Alltså, dom drack kaffe på jobbet, alla hade fixat till sig innan dom kom till jobbet, surrade om ditt å datt, innan morgonens arbetsmöte. GUUUD, vad jag är avundsjuk, jag vill också dricka kaffe med kompisar, surra om ditt och datt och ha arbetsmöten. Jag vill ha ett arbetsmöte, men jag vet inte hur ett sånt skulle kunna se ut, och om det överhuvudtaget skulle vara genomförbart.

Ett scenario skulle ju kunna vara att jag samlar mina "arbetskompisar" till ett morgonmöte, ja, men tänk, hur skulle det se ut? Jag står med en whiteboardtavla i gärdet, ritar slingan som vi skall gå idag, och fråga vem av varikarna som vill börja dagens pass på slingan. - Har någon i gärdet något önskemål?  Nähä,  i egenskap av chef på det här företaget, kommer jag då, att plocka ut en lämplig kandidat som börjar, så får ni andra komma med namnförslag på vem som tar andra rundan. Ja, men snälla, ni förstår ju själva, å, vad tror ni Reino skulle tänka? Ja, inte vet jag, om jag hade tordas vara "härkminister" hos en sån, vem vet vad hon kommer på i morgon, att vi skall hälsa på hos tomten???
Nej, arbetsmöte, med gänget i gärdet och Reino, är uteslutet. SKIT,OCKSÅ!

Ett annat skulle ju vara att man har möte med sig själv, fixar sig på morgonen, är i tid på jobbet kl.8, kokar kaffe och sätter fram 4-5 stolar, och sen då? Ja, vad gör man sen då? Börjar berätta om hur dagen ser ut, och vad som behöver göras idag. Informera om oförutsedda händelser, och hur vi tacklar dessa.
Ja, då börjar vi väl mötet då!?
Barbro 1. Du skall måla färdigt tavlan som du slutade med igår, försök och fixa bakbenen på den där sista renen, för det såg inte riktigt bra ut, den ser lite halt ut, okey, några frågor?
Barbro 2.  Du tar telefondag idag, ring Jokkmokk och checka av om allt är i sin ordning ,sen tar du och kollar  allt med kommunen, å, du, dubbelkolla att allt är ok med strömmen.  Du bör även ringa alla som du mailat till, helst före 17.00, kontorstiderna,du vet?
Barbro 3. Jo, ungarna önskar sig kött å palt idag, tonåringarna skall på träning vid 17.00 och "småisarna" vill till badhuset, så koket måste du sätta och koka vid 14.30, så innan du sågar ryggen kan du ta och dammsuga lägenheten. Och glöm inte tvätten nu igen, jag har ingen lust att jaga på dig hela tiden, jag har faktiskt annat att göra!
Barbro 4. Du måste ta och fixa det där med håret, du kan ju förfan inte gå omkring med luva hela dagarna, jag vill ha respektabel personal i staben, fattar du?
Barbro 5. Du får ta ledig efter lunch idag, komp från övertiden igårkväll. så syns vi i morgon igen, pigga och frächa. Du kan ju ta och slå maken en signal, bjud han på middag ikväll, vet ja.

Såna här möten, kan man ju för fan bara hålla ensam, i "ingenmansland", långt borta från alla levande varelser.
Fattar ni nu, att jag kör omkring som ett skållat troll.Jag vägrar att har möte med mig själv på Máttaràhku.


Rapport från bkpoggats - kör så länge gud vill och tygen håller!


Asymetrisk lugg

Åter igen en dag arkiveras till det som har passerat och varit. Idag började vi gå med mina " Varikar " och det finns hopp om att det blir mycket trevliga härkämnen av dessa, ingen krånglade överdrivet och det känndes mycket bra.

Jag var  förresten till frissan igår,  Linda, på Stinas salong, klippte en jättefin frisyr på mig, asymetrisk lugg å hela baletten. Hon visade mig hur jag skulle få till det rätta " stuket " på håret, plattång här, vax där, böja här och rufsa där, å du Barbro, ingen Buff på huvudet nåmer! Släng dom så du inte tar på dig en sån av gammal vana, okey.
Imorse när jag vaknade och såg mig i spegeln fick jag en smärre chock, mycket skall man vara med om men det här tog nästan priset! Min fina asymetriska lugg, inte vet jag var den försvann och den delen av frisyren som skulle vara rak var rufsig, och det som skulle vara kontrollerat rufsigt  var i det närmsta en katastrof. Föreställ dig en arg upp och ner vänd skurmopp, som är klippt lite här och där. Jag försökte "småvattenkamma" mig, men nej, allt bara var för jävligt. Så, det var liksom bara att gilla läget, om man säger så! Ingen buff, för det ser inte bra ut, Barbro. Nähä, men då tar jag väl luva då, och hittade en av flickornas luvor som jag har haft på hela dagen. Jag vet att  man inte sätter på sig en luva efter man varit hos frissan, det är fult  gjort mot den som klippte och gjorde ett bra jobb. Förlåt, Linda, jag skäms, du är ju min favoritfrisör. Så, imorgon nångång skall jag köra ett varv med plattång å hela skiten, jag lovar på "heders".

Rapport från bkpoggats - som har luvan på sig än.






                                                                                

Psalm

Hallå  jag vill ha lite uppmärksamhet - tipset. 

Jag skrev efter vår " feel good kväll "att jag skulle ta en av mina vänninors tips denna vecka, men vid närmare eftertanke så tror jag inte, att jag  skall göra det. Ja, men gud i himmelen, vad skulle ni då tro om mig egentligen.  Nä, jag håller nog på den ett tag, sen släpper jag tipset när jag märker att ni är mogna.

Hallå,  jag vill ha lite, lite uppmärsamhet !! Och ingen lyssnar på dig, gå då till kyrkan på söndag, sjung din favoritpsalm högt och tydligt, oavsett vilken som står i ordningen, alla som går i kyrkan är snälla, så dom kommer inte att slänga ut dig, men kom ihåg, sjung bara en psalm fel, be om ursäkt innan du går annars kan du uppfattas som upprorsmakare.

bkpoggatsrapport - kompenserar tondövhet med hög volym


Bruce Willis is my man

För att återknyta till gårdagens blogg. En av poängen med att infinna mig på renskiljning, var att hämta ett gäng " varikar " som jag ämnar att tämja till Jokkmokks marknad. Kaitumkåtan ni vet, ungdomsaktiviteterna på kvällen. När jag satt i bilen på väg till gärdet,  räknade jag dagarna fram till marknaden. - Nä men dra på trissor, bara drygt tre veckor kvar, jag kommer aldrig att hinna tämja ett gäng härkar, samtidigt som jag målar tavlor.  Men mitt motto här i livet är, Så länge man andas och inte har en bruten lårbenshals är ingenting omöjligt.  Hjärnan gick på högvarv, inte så länge dock, för min autopilot kopplades in och likt en dator  gjorde den en skanning och sökte med ordet, duktig härktämjare.
På nån sekund  rasslade det  till likt en vinst på en enarmad bandit  och med en blinkande neonskylt förkunnade:

                                                                             
Reino Svakko - Thats your man


Reino Svakko, thats my man tänkte jag och slog honom en signal, informerade honom om mitt lilla dilemma och yes, likt Bruce Willis i Die Hard filmerna, sa han - Kom du hit med dina "varikar", vi skall nog göra "folk" av dom!  Jag tvärbromsade bilen, hoppade ut och gjorde en moonwalk mitt  på E 10.an vid kuosanenvägskälet.  Bruce Willis ( läs Reino Svakko ) har än en gång räddat hela världen, yippie kayei, your mother fuckers. Wow. Han har räddat hela världen från undergång.  Nå, för att återgå  till min härk-berättelse, jag kom alltså med mina härkämnen  till Kiruna, vi matade och satte ett hänglås för dörren. Idag så satte vi fast "varikarna" och imorgon börjar " projekt härkämnen till ungdomar ". Så nu mina vänner som läser min blogg vill jag att  ni ställer er vid era datorer kl 22.00 och så gör vi vågen för Reino, som ställer upp för ungdomarna. 

Rapport från bkpoggats - som har en tendens att försvinna in i filmens värld.

Jag skall lära mig att backa

Gårdagens sista informationsflöde var, att jag skulle infinna mig på en renskiljning påföljande morgon. 
Underbart, jag slog en signal till mina "Pantertanter" i Skaulo och informerade dessa två eminenta kvinns att jag ämnar att hämta upp dessa mycket, mycket tidigt på morgonen, tog på mig min utrustning och har i princip lycklig som en liten unge, sovit med denna på. Nå, hursomhelst, att jag ville dit tidigt, tidigt berodde dels på att jag är en verklig sopa på att backa med en släpvagn och dels på att det är så himla trevligt att vara på gärde. Att vara en sopa på att backa med renkur, är ingen "Hit" om jag får uttrycka mig kort. Alltså, när man lägger i backen på bilen, blir allt plötsligt så fel, man kan liksom inte fatta, att släpvagnshelvetet alltid går åt fel håll hur man än vrider på ratten. Till saken hör att  det inte finns utrymmen för misstag på en liten skogsbilväg som är kantad av minst  45 bilar av varierande prisklass. Ärligt, tror ni att jag vill förstöra min dag mad att knyckla till någons bil, bli utskälld och hemskickad. Fan, jag har  ju sovit med kläderna på. Men, är man lika förutseende som jag alltid är, så sover man med kläderna på, kliver upp före t om Gud och hans änglar, kör bilen längst fram och tjolahopp, tjolahej, parkerar bilen var man vill i lugn å ro. Man får som sagt inte vara dum, och jag  skulle aldrig för mitt liv erkänna för "storfräsarkillarna" att jag inte är kapabel att föra fram mitt fortskaffningsmedel, thats it. Så folks, låt mig härmed informera er om att Barbro K Poggats har bestämt sig att köra baklänges med bil och släp minst en timme varje natt  på Coops stora parkering tills jag likt Clintan och James Bond backar obehindrat  med renkur i hög hastighet varsomhelst.

Rapport från bkpoggats

Jag gjorde det............

Jag har lyckats, undrens tid är inte förbi. Jag fick en liten lucka i min annars pressade tillvaro, och vips hade jag lagat mat åt mina tonårsbrudar. Det var väl inte illa pinkat av en trähäst! Jag stekte kött och barnen åt med tårar i ögonen, tack gode käre himelske fader, en dag utan Empes flottiga hampisar. Jag är otroligt imponerad av mig själv skall jag bara säga!  Så ikväll kära läsare så lägger sig en otroligt stolt Barbro till sängs med bomull lindat runt sitt hjärta.

Jag har hunnit laga mat idag !


Rapport från bkpoggats - jag älskar verkligen mig själv !

På party med brudarna!

Oj, vad jag hade trevligt igårkväll, min kära svägerska hade ordnat en "feelgood kväll" och bjudit in ett gäng sköna damer. Vi åt gott och skrattade mycket, avhandlade en massa typ "husmoderstips" om jag säger så. Vi utbytte väl inga matrecept å sånt direkt, för jag tror att vi kan alla matrecept som finns. Många väldigt användbara små tips fick jag under vår trevliga kväll. Ett av tipsen var hur man lättast avlivar en islandshäst om den bryter benet eller så, ett annat var hur man motiverar maken att torka köksluckor helst i kortkort kjol stående uppe på köksbänken.Små, små såna där bra saker som man själv kanske inte knäcker när problemet väl är i focus. Nu hör det ju till saken att varken jag eller nån av min vänninnor har en islandshäst i sin ägo, men man vet ju som sagt inte vad livet  kan bjuda på. Rätt vad det är, så står man där men en skadad islandshäst och vips, lik superwomen har man löst problemet i ett nafs. Vad beträffar tipset om köksluckorna, det finns ju visserligen lättare sätt att motivera maken till den egentliga poängen, men erkänn att just det här tipset var mycket bra. Och visst, om sanningen skall fram  fanns det väl ett och annat matrecept, som kan kännas mer avancerat, men varför krångla till det, korv å pulvermos går ju lika bra!  Jag har ju tänkt att jag i min blogg skall ge dig " Veckans skoja till den trista vardagen tips" och hjälp vad många fina uppslag jag fick, en av mina vänninnors tips skall jag skriva om i nästa vecka.

Jag fattar inte att vi kvinns inte oftare har såna här "feelgood kvällar
".

Rapport från bkpoggats - som skall plocka fram kortkortkjolar,
maken skall  torka luckor när han kommer hem, tjoho!

Mat.

Jag tycker om  mat. Men om någon har något förslag på hur man tillför kroppen näring, utan att man behöver lägga ner någon tid på just den biten, är jag  evigt tacksam. Typ ett piller som man bara sväljer och sen är det klart.
Köttbullspiller, korvpiller, makaronpiller, paltpiller, och förpackningarna får inte vara stora, ja som en PimPim och  Zoo tablettask ungefär. Tänk vad enkelt. Ett gäng tablettaskar i olika sköna färger som man har i handväskan.
Det gör ingenting om det är hallonsmak på makaronpillrerna,  risken  finns att dom blir lite "vattniga" i smaken annars.
Tänk vag gott om köttbullarna hade en tropisk fruktsmak, fast det var köttbullar man åt.
Sen tänker jag på vad enkelt det blir  när man har barn, man skulle  aldrig mer behöva säga att vi sitter vid bordet tills alla har ätit färdigt, kladdiga barnstolar och disk i drivor.
Om du har ett förslag på hur man skulle kunna utveckla pillret eller rent av har en färdig produkt så kommer jag att  kyssa dig på fötterna och förevigt dyrka marken som du går på.

Alltså, jag har dom senaste veckorna förklädd strukit omkring på stans korvkiosker, och är rädd att dom snart känner igen mig,  jamen jag är ju förtusan 4-barnsmorsa, hajar du vad pinsamt det är om jag blir ertappad. 
Vad säger man om nån frågar:  - Vaddå,  lagar du inte mat  till dina barn? 

Vad skall man svara?

A.
Jag håller på med en forskning om barns matvanor och det här är ett expriment .
B. Skylla på att man renoverar köket och att man har varken spis eller vatten hemma för tillfället, och att det troligtvis kommer att vara så det närmsta halvåret
C.Nä det gör jag inte, å du ska förresten inte bry dig, jävla mattant, mata dina egna ungar.
D. Lägga sig ner och grina så snoret hänger som slemslöjor ända mer till knäna och förklara att jag har verkligen inte har tid, för jag håller på att kopiera av mig själv.


Rapport från bkpoggats - som inte hann laga mat i dag heller.


På min egen planhalva, med mitt eget lag.......

Har varit på gärde i Nikka idag, "Girjas kisarna" hade samlat typ 400 till gärdet i Nikka.
Att bli hjärtligt glad för att träffa Lasse och Sixten Saitton, Andreas Kuhmunen, får en liten normal tillskrapning av Per Erik Marsja, släng käft med Mats Olan Huuva, se alla renar och alla människor och bara känna att man har varit in på sin egen planhalva och allt är som vanligt, det är värt en hel del skall jag säga.

Jag tänkte imorse på hur kan man med små medel göra en helt vanlig trist vardag lite roligare, men nu behöver jag inte göra det idag iallafall, för det var så trevligt att träffa folket från det egna laget.

Här kommer veckans "skoja till det tips" till dig som inte varit på din egen planhalva idag.

Bara jag tänker på det så skrattar jag så snoret och tårarna sprutar.
Någon gång så skall jag testa det på Coop.

Jag skall gå ut på stan med makens för stora skor på fel fot, bete mig helt normalt som jag vanligtvis brukar, prata om världekonomin och lågkonjukturen, det där krångliga matreceptet som jag toklyckades med och fick stående ovationer för, av mina middagsgäster och att jag blivit inbjuden som föreläsare,  "Hur man klär sig enkelt och snyggt" på en tjejkväll.
Samtidigt som jag ställer dig med benen i kors lite då och då  och verkar bekymrad över att det är något som inte stämmer.
Fast det är klart, man måste väl ha lite speciell humor för att tycka att sånt här är kul, så du kan ju testa att ta på dig dina egna skor på fel fot, det kan vara nog så roligt.

Som tillägg till "Veckans skoja till det tips" prata med dina tonårsdöttrar innan du drar iväg med makens dojjor på fel fot till Coop.

Din rapportör från glasbubblan
bkpoggats - med skorna på rätt fot idag! 


 

Jag vill till Jokkmokk..........

Jaha, nu är det inte så länge till innan vi får åka till Jokkmokk. Jag har sen några månader tillbaks planerat ett projekt som jag valt att kalla " Kaitumkåtan ".  Jag kommer tillsammans med Kaitumslöjdare att ha utställning på dagarna.
Hela ungdomsprogrammet för helgen är i det närmaste färdigt, ungdomarna skall få lära sig att förstå hur en jojk föds.Konserter med både bandet Mollet och LA Kuhmunens band kommer och det ska vara Häftigt ös med 
DJ: PJ Idivuoma på diskogolvet. Samiska teatern kommer mest troligt också att medverka. Auktioner med renar, konst och div andra grejer kommer att hållas på lördag, och det är bara för ungdomarna, alltså ingen vuxen får lämna bud.
Landhövdingen  tillsammans med PG Idivuoma, LA Baer kommer och talar till ungdomarna, jag har både värdar och värdinnor, mat och fika ja, det kommer att bli både själsligt och kroppsligt spis hela helgen.

Enda molnet på min förövrigt blåa himmel är att jag inte är klar med min egen utställning, suck, suck, suck. Hur får man bilder från huvudet till duken när handen inte fattar vad jag menar, förstår ni?
Jag har provat med allt !  Pratat med förstånd med mina händer, mediterat, yogat, jojkat högt, våldat dit bilder, druckit vitt vin, rött vin, druckit sprit och rökt otaliga cigaretter, ätit vego mat, rensat tarmarna, promenerat, försökt att psyka vita duken, man har ju hört att man kan överföra med tankens kraft, legat en hel dag på golvet och tittat upp i taket, bett till gud och andra högre makter men ack ,icke, icke. Det enda jag inte har provat är roliga svampar och skulle jag ha tordas prova det, så med min otur skulle jag väl åkt med raketfart till blåkulla utan vare sig kvast, katt eller kaffepanna för livstids straffarbete som porträttmålare, fyfan!
Alltså inga roliga svampar!!
Så, om ni kommer till min utställning och tycker att ni sett "allt det där" så har ni säkert det, jag har nämligen kopierat av mina egna gamla bilder och allt detta för att jag vägrar äta roliga svampar!!

PS:
Appropå Blåkulla förresten, visst har jag varit dit med min metallicblåa turbokvast, alltså då på  fest och inte på straffkommendering som porträtt kluddare, det är skillnaden!
                                                                                                              DS

Återigen en liten  BK Poggatsrapport från glasbubblan!

- Vem fan ställde betonghelvetet på min väg?

Har du provat på att  tokrusa i fullfart framåt och ibland planlöst omkring i 180 knyck, med sprillans nya "airsulade sprinterdojjor"och dessutom ha jävligt dålig syn?
Oddsen att missa en vägg eller annat tokstumt föremål är försvinnande liten.

Jag säger bara, tänk inte ens på att testa!
Jag har testat, fy fan vilket misstag.

Pang, rakt in i en betongvägg, det lät ungefär som när du tar en stor tung köttbit och slänger in det i en vägg,splash,fattar du vad ont jag fick. Jag är evigt tacksam att jag inte bröt lårbenshalsen eller komprimerade nån halskota, fan, jag kunde ju ha blivit lam från halsen och neråt. Idiot!
Mindre blessyrer kan jag ta och leva med ett blåöga eller så.

Jag vill än en gång varna, testa inte, du kan ju faktiskt få ett lårbensbrott, ligga 6 månader i sträckbänk  på lasarettet, knäppa sjuksköterskor, felmedecinering, illaluktande liggsår, begynnande inkontinens, depression, och om inget av detta händer kanske blir du kär i din läkare, helt säkert en supersnygg atlet, gråspränga tinningar mest troligt lik Rickard Gere, och som följd till det, uppslitande skiljsmässa med gråtande snoriga barn, skjutna hundar, hatande svärföräldrar, råttgiftpreparerade köttbullar, sönderskurna nya Hakkapelitta vinterdäck, etc.etc. etc

Tack gud, för alla optiker!
Jag har fått linser idag!!

Däremot hatar jag alla skotillvrekare som säger att man i deras jävla "airsulade sprinterdojjor" kan springa hur fort som helst och dessutom hur långt som helst utan nå som helst problem, till er kommer jag att inom sinom tid författa ett "björkpollensmittat" hatbrev, var så säker!

Kontentan: 
Tokrusa bara in i en betongvägg om du vill att Rickard Gere skall bli kär i dig.
Finfina chanser brudar, jovisst!!

En rapport från min lilla glasbubbla
bkpoggats

Det är kul i rymden !

Alltså nu när jag äntligen har fattat det här med bloggandet ,
och hur jag hittar till min egen sida, så känns det så himla kul.
Sväva liksom fritt, som en liten rosa fjäril.

Härligt och bekymmersfritt.

Tills man vaknar och trillar mer som en grå mjuk obestämbar massa.
Lisa 2,5 år har smulat sönder en1x1 meter frigolitplattai köket.
Försök och föreställ dig det, suck, det går inte ens och dammsuga upp skiten.

Vem sa något om en rosa bekymmersfri fjäril?
Jasså var det jag, förlåt.

B K Poggats, med en sopa i handen.

Allt flyter !!

Har ni tänkt på att allt kan flyta, t om stål om den är rätt formad !!
Alltså är ingenting omöjligt.
Låt mig utveckla min tanke.
Du står vid en sjö och slänger järnmalmpellets, plopp, den sjunker,
du tar en till och slänger även den i sjön, troligtvis sjönk den också, fattar du vilket jävla slöseri.
Alltså, nu till mitt heta tips!
Kasta inte pellets i sjön i onödan, samla dessa småkulor tills du har fått ihop så pass mycket att du kan bygga en egen tanker.
En stridstanker, ingen, jag menar ingen,  kommer att kunna stoppa dig.
Bra va!
Slösa inte med någonting, speciellt inte med sånt som du kan bygga en stridstanker av!

Inte för inte, finns uttrycket - vilket jävla flyt hon hade.

B K Poggats

Fridens Liljor!!

Nu har jag äntligen fattat hur man tar sig in i cyberrymden!
Det har inte varit lätt, men med vilja av stål och lite jävlaranamma så har även jag tagit mig hit.
Förut trodde jag att bara man har en bra och saklig konversation med dataskärmen så har det liksom ordnat sig,ibland har jag skrivit brev, och tro det eller ej, pillat in dessa i cd-läsaren. Fyfan vad korkat, inser jag nu.
Och följdreaktionerna till mitt beteende har varit olika, den mest spektakulära är ju naturligtvis datareparatörens.
När man kommer in med datorn för fjärde femte gången, för att han måste pilla ut en massa hatbrev ur cd-läsaren.
Försök och föreställ dig hans ansiktsuttryck och kroppshållning.
- Han går först in på kontoret och asgarvar tills han nästan pinkar i byxorna och sen kommer ut och frågar om jag har fel på CD läsaren.
Men nu är det slut med det, jag är förresten bästa polare med datakillen nuförtiden, skönt, för han var i riskzonen för att få ett eventuellt björkpollensmittat hatbrev i vår.
Jag kom nämligen på honom men kissfläckiga byxor, efter sitt skitviktiga kontorsärende innan han pratade med mig om mina databesvär.
Broder och syster jag kommer att berätta en massa snaskiga detaljer till er, och är jag sur cencurerar jag ingenting. Cyberspace here i come!!!
Svävande som en mördarmanet eller en ängel i tyngdlöshet, fyfan vad härligt.

peace, love and understanding, fuck you!

B k Poggats

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0