Vem är ansvarig?

Ansvarsfrågan är ständigt på tapeten!

Och min fråga är naturligtvis, vem är det som bär det övergripande ansvaret?
Ansvar över vad, frågar man sig då, helt naturligt!

Ja, ansvar över det övergripande mänskliga.

Är det,........ja vad är det egentligen jag vill ha svar på!

Hur gör man, när man är övergripande mänsklig?

Inte vet då jag, jag är bara människa på gott och ont.
Mest på gott, om jag själv får uttrycka mig kort, och helt utan en eftertanke eller en beräkning.

Hur gör du, det vore kul att veta.................?

rapport från bkpoggats - jag vet aldrig vem jag möter.

Att kunna småmåla utan att det märks........

Först måste jag kanske förklara uttrycker "småmåla".
Det är väldigt enkelt, man målar inte alls, det ser bara ut som att man gör det, men ingen utom jag själv vet det, enkelt va!

Det kan se ut så här i min átelje.

Jag sätter upp en duk, drar några penseldrag i valfri färg, hursomhelst liksom ingen plan, ingen form.
Sen sätter jag mig och lyssnar på P4, Tomas Döjtkens "dans i afton", röker en blå Blend dricker ett glas vin och drömmer mig bort någonstans, ja egentligen varsomhelst, in i framtiden eller till det förflutna.
Fantiserar vilt, pratar med mig själv, kommer på fiffiga lösningar på livets gåtor, sjunger högt för mig själv, ligger på rygg och blåser rökringar mot taket som jag räknar och försöker slå ett personligt rekord.
Ja, man kan göra listan hur lång som helst, det är bara fantasin som sätter p. för det man kan göra när man "småmålar".

Det knackar på dörren..................

Varför i hela friden kan man inte få arbetsro på det här gudsförgätna stället, ser ni inte att jag håller på att utveckla en bild, eller är ni helt tappad bakom vagnen ??
- Man stör inte en konstnär mitt i ett kritiskt skede, jag höll precis på att fånga en tanke när du, helt okänsligt knackar på dörren,och öser ut dina trivala funderingar, idiot!

Men om man skall granska sanningen med lupp så kunde jag faktiskt stormåla och behövde 5 minuter för att vara helt klar med min fundering och då är det förödande att knacka okänsligt på dörren!


Kontentan av det hela - knacka aldrig på en konstnärs dörr om den är låst!

Hon kan faktiskt "stormåla" vem vet??

rapport från bkpoggats -  vet inte hur länge hon skall småmåla

Byta ras, jag vill bli en myra!

Att få vara lycklig för småsaker, små händelser i livet, att lycka är underbart, ja det har jag upplevt i helgen.

Min Ellen som är 15 hade bestämt sig för att skaffa en hund, och inte vilken hund som helst, hon har kollat alla, och då menar jag alla kennelklubbar i hela Sverige en gång om dan i minst ett år, och äntligen bestämt sig för vilken hund det skulle bli, hon har sparat pengar, snålat med månadspengen, pantat burkar, städat hela huset mot liten ersättning etc.etc.
Och äntligen hade hon bestämt sig.
Jag åkte med henne i fredags och hämtade "Tjirfi".
Ellen vaknade med ett leende på läpparna och slutade inte le, förrän på lördag förmiddag, då några OTROLIGT KORKADE vuxna kommenterade hennes val av hund väldigt negativt, och knäckte henne totalt.

Ellen ringer till mig och var hjärtskärande ledsen, hon säger att mänskligheten tror, att hon har en allvarlig störning för att hon tycker om en valp som inte är "traditionell" i sin framtoning, men allvarligt folks, vad är en taditionell hund??

Smaka på ordet: TRADITIONELL HUND, du bestämmer själv hur ordet känns och vilken bild du får fram, din tolkning är inte någon annans, den är din egen!

FAN VAD ARG JAG BLEV, i det här läget hamnar jag i ett Neandertal stadium, frustrerat arg och besviken på mänskligheten, jag ville byta ras helt enkelt, inte vara människa någonsin mer om jag uttrycker det så, jag kunde i det läget abdikera till vilken annan djurras som helst, myra, apa, gnu, järv eller vad som helst som går på fyra, sex eller åtta ben!

Om människan skulle nöja sig med att min tolkning är min egen och ingen annans.
Och vill jag mot förmodan propsa på min syn till någon annan utan att konkret förklara mig, då är jag en egoist, en stor jävla eogoist


rapport från bkpoggtas - vill bli en myra

Ruta 1................

I min sista blogg skrev jag att " livet börjar sakteligen återvända" , - jag är på ruta 1 igen om jag säger så!

Så fort jag kunde gå igen så var det  som att trycka på en knapp, - Morsan kan gå igen, nu behöver vi inte göra någonting mer, typ dammsuga, tvätta, laga mat, åka buss. Livets glada, lätta dagar har åter kommit till familjen!
Skönt, nu kan vi börja leva vårt vanliga inrutade liv igen. Jag har redan börjat småträna på svordomsramsor ismyg idag när jag städade toaletten.

Ja, jag har som sagt börjat med att småträna tyst för mig själv.

Riktigt bra effekt är det om man skrubbar hårt utav bara den, samtidigt som man svär, det blir skinande rent och man har även fått avreagera sig på eventuella  småirritationer som man kan tänkas bära på. Bra va?

- Jävlars vad skitigt det är, på den här helveteshålan till toalett, fan vad jag blir förbannad när tvättställshelvetet är full i tandkrämsrester och hårtussar och toastolen ser ut som om den hade varit död en längre tid, typ så låter det när jag städar, rena terapin som sagt, och att damma kuddarna från soffan var rena boxningsmatchen, - Där fick du din jävel, å här får du en höger igen för det där du sa igår!!

Ojoj vad det är skönt att städa !

Prova du också, och glöm inte att ta i utav bara fan.................

rapport från bkpoggats - som skriker när jag städar- sjukt men skönt

RSS 2.0